Hovězí polévka na víně recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek olej sůl 4 ks brambory 2 ks mrkev 1 ks velká cibule 1000 ml masový vývar 1 lžíce mletá červená paprika 300 ml suché bílé víno 100 g rajský protlak 500 g přední hovězí maso 1 lžička čtyřbarevný pepř 2 lžíce usekaná petrželka
Postup Hovězí polévka na víně
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Zelenou petrželku usekáme
Na oleji orestujeme cibuli dozlatova a vmícháme maso. Jakmile se zatáhne, přidáme rajský protlak, česnek a mletou sladkou papriku. Směs necháme zpěnit. Potom vlijeme vývar i víno a vaříme na mírném ohni, dokud není maso poloměkké. Následně do polévky přidáme brambory a mrkev. Uvaříme doměkka, ochutíme podle potřeby solí a zasypeme petrželkou
Hovězí polévku plnou masa můžeme podávat jako hlavní chod. Vhodnou přílohou k polévce na víně je bílé pečivo.