Hovězí polévka na víně recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
sůl
4 ks brambory
2 ks mrkev
1 ks velká cibule
1000 ml masový vývar
1 lžíce mletá červená paprika
300 ml suché bílé víno
100 g rajský protlak
500 g přední hovězí maso
1 lžička čtyřbarevný pepř
2 lžíce usekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Zelenou petrželku usekáme

  2. Na oleji orestujeme cibuli dozlatova a vmícháme maso. Jakmile se zatáhne, přidáme rajský protlak, česnek a mletou sladkou papriku. Směs necháme zpěnit. Potom vlijeme vývar i víno a vaříme na mírném ohni, dokud není maso poloměkké. Následně do polévky přidáme brambory a mrkev. Uvaříme doměkka, ochutíme podle potřeby solí a zasypeme petrželkou

  3. Hovězí polévku plnou masa můžeme podávat jako hlavní chod. Vhodnou přílohou k polévce na víně je bílé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!