Hovězí rizoto s houbami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
150 g rýže
70 g houby
1 ks malá cibule
100 g hovězí zadní
mletý černý pepř
2 ks smetana do kávy

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do rozehřátého oleje v hrnci. Necháme chvíli smažit a pak přidáme maso nakrájené na malé kostky. Promícháme, osolíme, opepříme a znovu promícháme. Podlijeme trochou vody, hrnec přiklopíme a na mírném plameni dusíme. V případě potřeby přilijeme vodu

  2. Po hodině přidáme nakrájené houby a dusíme dalších 20 minut. Přilijeme 300 ml vařící vody a do hrnce přidáme rýži. Hovězí rizoto s houbami dusíme ještě přibližně 20 minut. Ke konci dušení přilijeme smetanu a vše důkladně promícháme

  3. Hovězí rizoto s houbami podáváme jen tak, nebo jej můžeme sypat sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!