Hraběnčin koláč s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g cukr moučka
těsto
1 ks máslo
4 ks žloutek
50 g cukr krupice
400 g polohrubá mouka
náplň
4 ks bílek
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček skořicový cukr
3 ks oloupané a nastrouhané jablko
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Tuhé máslo nastrouháme. Mouku, nastrouhané máslo, žloutky a cukr smícháme a rukama vypracujeme hladké těsto. Z těsta oddělíme asi 1/3 a dáme ji odležet do mrazáku. Jablka oloupeme a nastrouháme.

  2. Zbylé těsto vytlačíme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe jej jablky, posypeme vanilkovým a skořicovým cukrem. Poté ušleháme do polotuha sníh z bílků a postupně přidáváme cukr. Vyšlehaným sněhem potřeme na jablka. Nakonec nahoru nastrouháme těsto z mrazáku. Hraběnčin koláč s jablky dáme do trouby a pečeme asi 30 minut při 170 °C.

  3. Upečený hraběnčin koláč s jablky necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!