Hraběnčin koláč s jablky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g cukr moučka těsto 1 ks máslo 4 ks žloutek 50 g cukr krupice 400 g polohrubá mouka náplň 4 ks bílek 1 balíček vanilkový cukr 1 balíček skořicový cukr 3 ks oloupané a nastrouhané jablko podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Hraběnčin koláč s jablky recept
Postup přípravy receptu
-
Tuhé máslo nastrouháme. Mouku, nastrouhané máslo, žloutky a cukr smícháme a rukama vypracujeme hladké těsto. Z těsta oddělíme asi 1/3 a dáme ji odležet do mrazáku. Jablka oloupeme a nastrouháme.
Zbylé těsto vytlačíme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe jej jablky, posypeme vanilkovým a skořicovým cukrem. Poté ušleháme do polotuha sníh z bílků a postupně přidáváme cukr. Vyšlehaným sněhem potřeme na jablka. Nakonec nahoru nastrouháme těsto z mrazáku. Hraběnčin koláč s jablky dáme do trouby a pečeme asi 30 minut při 170 °C.
Upečený hraběnčin koláč s jablky necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.