Hrachová polévka s uzeným masem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
1 špetka sůl
100 g špenát mražený
1 špetka pepř
2 l vody
1 hrst strouhaný sýr
200 g vařené uzené maso
150 g sterilovaný hrášek
200 ml smetana na vaření
1 ks cibule velká
150 g hrách celý zelený

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Sýr nastrouháme

  2. V hrnci na mírném ohni opečeme uzené maso, které vyjmeme. Na výpek vkládáme cibuli, česnek a orestujeme. Přidáme špenát, opepříme a osolíme

  3. Dusíme pod pokličkou asi 5 minut

  4. Potom přilijeme vodu a vsypeme hrách. Vaříme na mírném ohni zakryté, asi 40 minut, dokud hrách nezměkne

  5. Mírně prochladlou polévku rozmixujeme. Vmícháme smetanu a vrátíme do hrnce uzené maso, přidáme sterilovaný hrášek a dochutíme solí a pepřem. Prohřejeme, ale již nevaříme

  6. Na talíři posypeme každou porci strouhaným sýrem a zdobíme snítkou petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!