Hrachová polévka s uzeným masem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek olej 1 špetka sůl 100 g špenát mražený 1 špetka pepř 2 l vody 1 hrst strouhaný sýr 200 g vařené uzené maso 150 g sterilovaný hrášek 200 ml smetana na vaření 1 ks cibule velká 150 g hrách celý zelený
Postup Hrachová polévka s uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Uzené maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Sýr nastrouháme
V hrnci na mírném ohni opečeme uzené maso, které vyjmeme. Na výpek vkládáme cibuli, česnek a orestujeme. Přidáme špenát, opepříme a osolíme
Dusíme pod pokličkou asi 5 minut
Potom přilijeme vodu a vsypeme hrách. Vaříme na mírném ohni zakryté, asi 40 minut, dokud hrách nezměkne
Mírně prochladlou polévku rozmixujeme. Vmícháme smetanu a vrátíme do hrnce uzené maso, přidáme sterilovaný hrášek a dochutíme solí a pepřem. Prohřejeme, ale již nevaříme
Na talíři posypeme každou porci strouhaným sýrem a zdobíme snítkou petrželky.