Hradní svíčková recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 lžíce cukr 1 ks citron 1 hrst hladká mouka 1 kelímek smetana ke šlehání 1 kg hovězí zadní 1 sklenice zelenina halalí 1 ks mražená zelenina pod svíčkovou podle chuti sůl
Postup Hradní svíčková recept
Postup přípravy receptu
-
Naprosto odblaněné maso uvaříme v tlakovém hrnci spolu s halalím a mraženou zeleninou pod svíčkovou. Maso necháme vychladnout.
Z citronu vymačkáme čerstvou šťávu.
Zeleninu rozmixujeme společně s hladkou moukou. V jiném hrnci připravíme tmavší karamel a pak na něj nalijeme rozmixovanou zeleninu. Vše krátce povaříme, přidáme smetanu, promícháme a ochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.
Hovězí maso nakrájíme na plátky a ohřejeme v omáčce nebo na pařáku.
Hradní svíčkovou podáváme s knedlíky, masem a zdobíme brusinkami a šlehačkou.