Hradní svíčková recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 lžíce cukr
1 ks citron
1 hrst hladká mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
1 kg hovězí zadní
1 sklenice zelenina halalí
1 ks mražená zelenina pod svíčkovou
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Naprosto odblaněné maso uvaříme v tlakovém hrnci spolu s halalím a mraženou zeleninou pod svíčkovou. Maso necháme vychladnout.

  2. Z citronu vymačkáme čerstvou šťávu.

  3. Zeleninu rozmixujeme společně s hladkou moukou. V jiném hrnci připravíme tmavší karamel a pak na něj nalijeme rozmixovanou zeleninu. Vše krátce povaříme, přidáme smetanu, promícháme a ochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.

  4. Hovězí maso nakrájíme na plátky a ohřejeme v omáčce nebo na pařáku.

  5. Hradní svíčkovou podáváme s knedlíky, masem a zdobíme brusinkami a šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!