Hranolky z kapra recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks citron 1 kg vykuchaný kapr marináda 4 stroužky česnek 1 lžička sůl 100 ml mléko 100 ml voda 1 lžička chilli 5 lžic sójová omáčka 0.5 lžičky mletý černý pepř 0.5 balíčku koření na ryby na obalení hladká mouka 1 lžička mletá pálivá paprika podle potřeby olej na smažení
Postup Hranolky z kapra recept
Postup přípravy receptu
-
Kapra vykostíme, zalijeme citronovou šťávou a necháme chvilku nasát. Potom rozkrájíme na 2 cm velké proužky.
Ve vodě s mlékem rozmícháme koření na ryby, sůl, pepř, sójovou omáčku, chilli a česnek. Vložíme rybí maso a necháme čtyři hodiny marinovat.
Do uzavíratelné nádoby (kelímek od margarínu) dáme mouku smíchanou s paprikou, vložíme po částech kapra, uzavřeme a protřepeme.
Hranolky z kapra smažíme na rozpáleném oleji.
Podáváme se zeleninovým salátem. Vhodnou přílohou je i bramborová kaše.