Hranolky z kapra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks citron
1 kg vykuchaný kapr
marináda
4 stroužky česnek
1 lžička sůl
100 ml mléko
100 ml voda
1 lžička chilli
5 lžic sójová omáčka
0.5 lžičky mletý černý pepř
0.5 balíčku koření na ryby
na obalení
hladká mouka
1 lžička mletá pálivá paprika
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kapra vykostíme, zalijeme citronovou šťávou a necháme chvilku nasát. Potom rozkrájíme na 2 cm velké proužky.

  2. Ve vodě s mlékem rozmícháme koření na ryby, sůl, pepř, sójovou omáčku, chilli a česnek. Vložíme rybí maso a necháme čtyři hodiny marinovat.

  3. Do uzavíratelné nádoby (kelímek od margarínu) dáme mouku smíchanou s paprikou, vložíme po částech kapra, uzavřeme a protřepeme.

  4. Hranolky z kapra smažíme na rozpáleném oleji.

  5. Podáváme se zeleninovým salátem. Vhodnou přílohou je i bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!