Hranolky ze syrových brambor recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
podle potřeby
brambory
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Pro přípravu hranolek ze syrových brambor mám tuto vychytávku. Nejprve brambory oloupeme a nakrájíme požadované množství hranolek.

  2. Hranolky dáme do síta a propláchneme teplou vodou, aby se odplavil přebytečný škrob, stejně to děláme u krájených brambor na vaření. Hranolky necháme krátce okapat a potom je osušíme v osušce.

  3. Hranolky klasicky smažíme v oleji. Jsou křupavější a tolik neprskají. Do oleje můžeme také ze stejného důvodu přidat špetku soli. Smažené hranolky necháme na ubrousku okapat od oleje a potom osolíme.

  4. Hranolky ze syrových brambor podáváme jako přílohu k různě upravenému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!