Hrášková krémová polévka s dýňovým olejem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
30 g máslo
1 ks cibule
bílý pepř
1 l zeleninový vývar
700 g mražený hrášek
150 ml smetana 12%
dýňový olej

Postup přípravy receptu

  1. Menší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. V kastrole rozpustíme máslo a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Potom přidáme mražený hrášek a restujeme, dokud hrášek nemá pěkně svěží zelenou barvu. Pak hrášek zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme a opepříme. Můžeme použít i kuřecí vývar nebo vodu

  3. Polévku necháme krátce povařit, ale hrášek nesmí začít šednout. Dále přidáme smetanu, polévku rozmixujeme, propasírujeme a necháme 3 minut zavařit

  4. Hráškovou krémovou polévku naservírujeme a na talíři ozdobíme kapkami dýňového oleje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!