Hrášková krémová polévka s dýňovým olejem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 30 g máslo 1 ks cibule bílý pepř 1 l zeleninový vývar 700 g mražený hrášek 150 ml smetana 12% dýňový olej
Postup Hrášková krémová polévka s dýňovým olejem
Postup přípravy receptu
-
Menší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno
V kastrole rozpustíme máslo a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Potom přidáme mražený hrášek a restujeme, dokud hrášek nemá pěkně svěží zelenou barvu. Pak hrášek zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme a opepříme. Můžeme použít i kuřecí vývar nebo vodu
Polévku necháme krátce povařit, ale hrášek nesmí začít šednout. Dále přidáme smetanu, polévku rozmixujeme, propasírujeme a necháme 3 minut zavařit
Hráškovou krémovou polévku naservírujeme a na talíři ozdobíme kapkami dýňového oleje.