Hrášková polévka s krupicovou zavářkou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 lžíce olej sůl sůl 1 ks vejce 1 ks cibule 1 lžíce voda 1,5 l voda 2 - 3 ks mrkev 1 hrst krupice 1/2 balíčku mražený hrášek 2 lžičky mletá sladká paprika mletý barevný pepř
Postup Hrášková polévka s krupicovou zavářkou
Postup přípravy receptu
-
Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka, můžeme ji i nastrouhat. Hrášek vyjmeme z mrazáku, případně použijeme čerstvý. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno
V hrnci rozehřejeme olej, cibuli orestujeme, zaprášíme mletou paprikou a necháme za stálého míchání rozvonět. Pozor, aby se paprika nespálila. Přidáme hrášek, mrkev, podlijeme horkou vodou, osolíme a vaříme asi 20 minut doměkka. Můžeme přidat i kostku bujonu, pokud nám to nevadí, nebo použít zeleninový vývar
Mezitím si připravíme krupicovou zavářku. Velkou hrst krupice nasypeme do mísy, přidáme celé vejce, trochu vody a soli. Vytvoříme pevné těstíčko, které do připravené polévky nastrouháme na hrubém struhadle a provaříme
Hráškovou polévku s krupicovou zavářkou podáváme horkou.