Hrášková polévka s krupicovou zavářkou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
sůl
1 ks vejce
1 ks cibule
1 lžíce voda
1,5 l voda
2 - 3 ks mrkev
1 hrst krupice
1/2 balíčku mražený hrášek
2 lžičky mletá sladká paprika
mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka, můžeme ji i nastrouhat. Hrášek vyjmeme z mrazáku, případně použijeme čerstvý. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. V hrnci rozehřejeme olej, cibuli orestujeme, zaprášíme mletou paprikou a necháme za stálého míchání rozvonět. Pozor, aby se paprika nespálila. Přidáme hrášek, mrkev, podlijeme horkou vodou, osolíme a vaříme asi 20 minut doměkka. Můžeme přidat i kostku bujonu, pokud nám to nevadí, nebo použít zeleninový vývar

  3. Mezitím si připravíme krupicovou zavářku. Velkou hrst krupice nasypeme do mísy, přidáme celé vejce, trochu vody a soli. Vytvoříme pevné těstíčko, které do připravené polévky nastrouháme na hrubém struhadle a provaříme

  4. Hráškovou polévku s krupicovou zavářkou podáváme horkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!