Hrášková polévka s mátou a smetanou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 2 lžíce máslo 1 ks cibule 1 ks pórek 1 hrst máta 100 ml kysaná smetana mletý pepř 150 g mražený hrášek 2 plátky toastový chléb 600 ml drůbeží vývar
Postup Hrášková polévka s mátou a smetanou
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme lžíci másla, přidáme na kolečka nakrájený pórek a drobně nakrájenou cibuli. Smažíme asi 8 minut. Zalijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu. Přidáme hrášek a vaříme asi 3 minuty
Sundáme z ohně, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou mátu. Rozmixujeme tyčovým mixérem a vešleháme smetanu
Plátky chleba nakrájíme na kostičky a osmahneme na zbylé lžíci másla spolu s prolisovaným česnekem
Hotovou hráškovou polévku s mátou a smetanou servírujeme společně s česnekovými krutony
Zdroj: Interspar