Hrášková polévka s mátou a smetanou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
2 lžíce máslo
1 ks cibule
1 ks pórek
1 hrst máta
100 ml kysaná smetana
mletý pepř
150 g mražený hrášek
2 plátky toastový chléb
600 ml drůbeží vývar

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme lžíci másla, přidáme na kolečka nakrájený pórek a drobně nakrájenou cibuli. Smažíme asi 8 minut. Zalijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu. Přidáme hrášek a vaříme asi 3 minuty

  2. Sundáme z ohně, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou mátu. Rozmixujeme tyčovým mixérem a vešleháme smetanu

  3. Plátky chleba nakrájíme na kostičky a osmahneme na zbylé lžíci másla spolu s prolisovaným česnekem

  4. Hotovou hráškovou polévku s mátou a smetanou servírujeme společně s česnekovými krutony

  5. Zdroj: Interspar


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!