Rajská polévka s mrkví a rýží recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 lžička majoránka 1,5 - 2 l voda 1 - 2 hrstě rýže vegeta 2 - 3 kostky bobkový list mletý barevný pepř 1 lžíce sušená petrželka 10 kuliček celý zelený pepř 1 kostka zeleninový bujon 1 - 2 lžíce hotová jíška 4 - 5 ks růžičky brokolice tekuté polévkové koření 3 - 4 ks střední mrkev 1 sklenka rajský protlak (250 ml)
Postup Rajská polévka s mrkví a rýží
Postup přípravy receptu
-
Brokolicové růžičky omyjeme, rozdělíme na menší kousky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Zeleninu dáme vařit společně s bujonem do vody, až je skoro měkká, trvá to asi 15 minut
Do vývaru se zeleninou vlijeme rajský protlak, ochutíme majoránkou, polévkovým kořením, vegetou a přidáme bobkový list s kuličkami zeleného pepře. Polévku necháme projít varem. Poté přidáme propláchnutou rýži a dalších asi 15 minut vaříme. Vsypeme mletý pepř, zelenou petrželku a rajskou polévku promícháme. Nakonec vmícháme hotovou jíšku a necháme projít varem
Rajskou polévku s mrkví a rýží rozdělíme do misek a ještě horkou podáváme.