Rizoto s hráškem a šunkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks šalotka koření 300 g rýže Arborio 80 ml bílé víno 100 ml olivový olej 900 ml kuřecí vývar 170 g mražený hrášek 80 g parmská šunka 30 g strouhaný parmezán
Postup Rizoto s hráškem a šunkou
Postup přípravy receptu
-
Šalotku oloupeme a nakrájíme nahrubo. Vložíme do mísy kuchyňského robota se sekacím nožem a zpracujeme 10 vteřin rychlostí 11. Sekací nůž vyměníme za míchací nástavec. Vlijeme olivový olej a na 7 minut spustíme program Pomalé vaření P1 při teplotě 130°C (bez zátky víka)
Když zbývají 4 minuty do konce programu, přidáme rýži. Asi 1 minutu před koncem programu přidáme bílé víno
Po ukončení programu vlijeme kuřecí vývar, spustíme na 22 minut program Pomalé vaření P3 při teplotě 95 °C a do víka vložíme zátku. Asi 10 minut před koncem vaření přidáme hrášek. Po ukončení programu přidáme parmezán a nakrájenou šunku a lehce promícháme
Rizoto s hráškem a šunkou dochutíme a ihned podáváme
Zdroj: Tefal.cz