Hrášková polévka s medvědím česnekem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

300 g hrášek
2 stroužky česnek
olej
sůl
máslo
2 ks brambory
1,5 l voda
4 ks brokolice
1 lžička libeček
2 - 3 lístky bobkový list
mletý pepř
muškátový oříšek
3 - 4 ks jarní cibulka
medvědí česnek
1 lžíce koření Horalka
2 kostky smetanový termizovaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Hrášek vyloupeme z lusků. Brokolici omyjeme, budeme potřebovat 4 růžičky. Klasický česnek oloupeme. Jarní cibulku nakrájíme nahrubo. Libeček omyjeme, stejně tak medvědí česnek. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky

  2. Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo s olejem, vsypeme cibulku a pár minut restujeme. Přidáme stroužky česneku, necháme rozvonět, přidáme hrášek, brokolici, brambory, koření Horalka, sůl, libeček, bobkový list a zalijeme vodou. Polévku asi 10 minut povaříme, poté přidáme pár lístků medvědího česneku a necháme dalších 5 minut probublávat. Množství medvědího česneku záleží na intenzitě bylinky a vlastní chuti

  3. Hráškovou polévku rozmixujeme do hladké konzistence (bobkový list předem vyjmeme), přidáme smetanový termizovaný sýr (velké kostky) a znovu promixujeme. Polévku dosolíme, doladíme pepřem a muškátovým oříškem

  4. Hráškovou polévku s medvědím česnekem rozlijeme do talířů či misek, dozdobíme čerstvou bylinkou, čerstvě namletým pepřem a podáváme. Můžeme doplnit krutony či jiným slaným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!