Hráškové suflé recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 50 g máslo 500 ml mléko mletý pepř 40 g hladká mouka muškátový oříšek tuk na vymazání 450 g sterilovaný hrášek strouhanka na vysypání
Postup Hráškové suflé
Postup přípravy receptu
-
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou necháme trochu vychladnout
Mléko uvedeme do varu, přimícháme ho do jíšky a omáčku okořeníme solí, pepřem a muškátem. Do trochu vychladlé omáčky přidáme žloutky a už nevaříme. Přidáme okapaný hrášek, z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do směsi
Směs na hráškové suflé nalijeme do vymazané a vysypané zapékací formy. Suflé pečeme na 200 °C cca 20 minut
Hráškové suflé podáváme jako lehký hlavní chod s libovolnou bramborovou přílohou
Foto: Shutterstock.com