Hráškový pudink s uzeným recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 5 dkg máslo 3 ks žloutek 20 ml mléko 3 ks bílek 0 lžiček prášek do pečiva 10 dkg hrubá mouka 10 dkg uzené maso 15 dkg zelený hrášek podle potřeby tuk na vymazání strouhanka na vysypání
Postup Hráškový pudink s uzeným recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo umícháme se žloutky, přidáme sůl, uvařený hrášek, drobně posekané uzené maso a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Zředíme mlékem, promícháme a nakonec přidáme vyšlehaný tuhý sníh z bílků.
Pudinkovou formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Hmotu dáme do formy, dobře uzavřeme a vložíme do vařící vody. Voda by neměla přesahovat přes polovinu formy. Hráškový pudink vaříme 35 minut.
Hráškový pudink s uzeným masem rozdělíme na talířky a servírujeme vychladlý.