Hráškový pudink s uzeným recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
5 dkg máslo
3 ks žloutek
20 ml mléko
3 ks bílek
0 lžiček prášek do pečiva
10 dkg hrubá mouka
10 dkg uzené maso
15 dkg zelený hrášek
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Máslo umícháme se žloutky, přidáme sůl, uvařený hrášek, drobně posekané uzené maso a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Zředíme mlékem, promícháme a nakonec přidáme vyšlehaný tuhý sníh z bílků.

  2. Pudinkovou formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Hmotu dáme do formy, dobře uzavřeme a vložíme do vařící vody. Voda by neměla přesahovat přes polovinu formy. Hráškový pudink vaříme 35 minut.

  3. Hráškový pudink s uzeným masem rozdělíme na talířky a servírujeme vychladlý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!