Hříšný rybízový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

150 g máslo
1 ks žloutek
300 ml mléko
120 g cukr krupice
100 g cukr krupice
rybíz
300 g hladká mouka
200 g Hera
2 ks dortové želé
1 ks vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Z tuku, žloutku, mouky a cukru vypracujeme těsto. Těsto rozválíme na plát asi 1 cm tenký, přeneseme na vymazaný plech a upečeme dorůžova

  2. V oslazeném mléce uvaříme pudingový prášek. Po vychladnutí do něj zašleháme změklý tuk

  3. Želé připravíme podle návodu na obalu a necháme vychladnout

  4. Krém rozetřeme na vychladlé těsto, hustě pokryjeme rybízem a přelijeme vychladlým želé

  5. Hříšný rybízový koláč stačí už jen nakrájet a podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!