Hříšný rybízový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 150 g máslo 1 ks žloutek 300 ml mléko 120 g cukr krupice 100 g cukr krupice rybíz 300 g hladká mouka 200 g Hera 2 ks dortové želé 1 ks vanilkový pudinkový prášek
Postup Hříšný rybízový koláč
Postup přípravy receptu
-
Z tuku, žloutku, mouky a cukru vypracujeme těsto. Těsto rozválíme na plát asi 1 cm tenký, přeneseme na vymazaný plech a upečeme dorůžova
V oslazeném mléce uvaříme pudingový prášek. Po vychladnutí do něj zašleháme změklý tuk
Želé připravíme podle návodu na obalu a necháme vychladnout
Krém rozetřeme na vychladlé těsto, hustě pokryjeme rybízem a přelijeme vychladlým želé
Hříšný rybízový koláč stačí už jen nakrájet a podávat.