Hrk buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 hrnků olej
2 ks vejce
0 hrnků mléko
1 hrnek cukr krupice
1 hrnek polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání
krém
1 kelímek smetana ke šlehání
1 ks ztužovač šlehačky
2 konzervy mandarinkový kompot
1 balíček pudink bez vaření

Postup přípravy receptu

  1. Polohrubou mouku, cukr, mléko, olej, prášek do pečiva a žloutky smícháme dohromady. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme ho lehce do těsta. Potom těsto dáme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech.

  2. Piškot upečeme v předehřáté troubě dozlatova.

  3. Mandarinkový kompot i se šťávou, smetanu ke šlehání, ztužovač šlehačky a pudink bez vaření dáme do dobře uzavíratelné nádoby a hrkáme (třeseme) tak dlouho, až bude krém tuhý.

  4. Na vychladlý piškot natřeme krém a podle chuti ozdobíme nastrouhanou čokoládou, ořechy či kokosem. Hrk buchtu dáme do lednice ztuhnout.

  5. Hrk buchtu po ztuhnutí nakrájíme a podáváme jako lahodný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!