Hrk buchta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 0 hrnků olej 2 ks vejce 0 hrnků mléko 1 hrnek cukr krupice 1 hrnek polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání krém 1 kelímek smetana ke šlehání 1 ks ztužovač šlehačky 2 konzervy mandarinkový kompot 1 balíček pudink bez vaření
Postup Hrk buchta recept
Postup přípravy receptu
-
Polohrubou mouku, cukr, mléko, olej, prášek do pečiva a žloutky smícháme dohromady. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme ho lehce do těsta. Potom těsto dáme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech.
Piškot upečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Mandarinkový kompot i se šťávou, smetanu ke šlehání, ztužovač šlehačky a pudink bez vaření dáme do dobře uzavíratelné nádoby a hrkáme (třeseme) tak dlouho, až bude krém tuhý.
Na vychladlý piškot natřeme krém a podle chuti ozdobíme nastrouhanou čokoládou, ořechy či kokosem. Hrk buchtu dáme do lednice ztuhnout.
Hrk buchtu po ztuhnutí nakrájíme a podáváme jako lahodný moučník.