Hrnečková podzimní buchta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 hrnek cukr 0 hrnků olej 3 ks vejce 0 hrnků mléko 3 ks jablko 3 ks hruška 2 lžičky mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 2 hrnky polohrubá mouka 2 hrnky vlašské ořechy 1 balíček kypřící prášek do pečiva na ozdobu cukr moučka
Postup Hrnečková podzimní buchta recept
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme si troubu na 180 °C a můžeme se pustit do těsta. Nejdříve vejce rozšleháme s cukrem do pěny a dále do pěny vmícháváme olej, polohrubou mouku, mléko, mletou skořici, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Těsto by nemělo být moc tuhé.
Jablka a hrušky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vlašské ořechy nasekáme a všechno přidáme do těsta.
Připravené těsto nalijeme na nachystaný plech a dáme péct do trouby. Pečeme zhruba 40 minut podle toho, jakou troubu máme, moučník průběžně kontrolujeme. Po upečení necháme buchtu vychladnout.
Hrnečkovou podzimní buchtu před podáváním posypeme cukrem moučka.