Hrnečková podzimní buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 hrnek cukr
0 hrnků olej
3 ks vejce
0 hrnků mléko
3 ks jablko
3 ks hruška
2 lžičky mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
2 hrnky vlašské ořechy
1 balíček kypřící prášek do pečiva
na ozdobu
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme si troubu na 180 °C a můžeme se pustit do těsta. Nejdříve vejce rozšleháme s cukrem do pěny a dále do pěny vmícháváme olej, polohrubou mouku, mléko, mletou skořici, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Těsto by nemělo být moc tuhé.

  2. Jablka a hrušky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vlašské ořechy nasekáme a všechno přidáme do těsta.

  3. Připravené těsto nalijeme na nachystaný plech a dáme péct do trouby. Pečeme zhruba 40 minut podle toho, jakou troubu máme, moučník průběžně kontrolujeme. Po upečení necháme buchtu vychladnout.

  4. Hrnečkovou podzimní buchtu před podáváním posypeme cukrem moučka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!