Hrnková perníková buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 hrnků olej
1 lžíce kakao
1 hrnek mléko
1 hrnek cukr krupice
2 hrnky polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do perníku
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vsypeme polohrubou mouku, kypřící prášek do perníku, cukr krupici, lžící kakaa, přilijeme olej, mléko a zamícháme.

  2. Zamíchané těsto vylijeme do předem tukem vymazané a moukou vysypané formy.

  3. Perníkovou buchtu pečeme asi 15 - 20 minut v předehřáté troubě při 180 °C.

  4. Hrnkovou perníkovou buchtu po vychladnutí nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!