Krkovice tří chutí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 lžic olej
sůl
1 ks citron
mletý pepř
1,5 lžíce plnotučná hořčice
3 lžíce sójová omáčka
1 lžíce mletý kmín
4 plátky vepřová krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 220°C

  2. Vepřovou krkovici omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Z citronů vymačkáme šťávu

  3. Hořčici rozšleháme s olejem, mletým kmínem, sójovou omáčkou a dvěma lžícemi citronové šťávy. Směsí maso potřeme a zakryté dáme do trouby

  4. Asi po 15 minutách pečení obrátíme, přelijeme výpekem a dopečeme doměkka

  5. Když je maso hotové, šťávu zaprášíme solamylem, zalijeme troškou vody a vymícháme chutný sos, kterým maso na talíři přelijeme

  6. Ke krkovici tří chutí je vhodnou přílohou rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!