Krkovice zelináře Kotěry recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžička olej
0,5 hrnečků olej
sůl
2 kg brambory
3 ks brambory
1 hrst majoránka
2 ks cibule
1 ks cibule
1 ks kapusta
0,5 hrnečků hladká mouka
1 špetka muškátový oříšek
100 g anglická slanina
0,5 lžiček mletý kmín
mletý černý pepř
6 plátků vepřová krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Hlávku kapusty omyjeme a nakrájíme. Přidáme na kostky nakrájené tři brambory a vložíme do hrnce. Zalijeme trochou horké vody a za občasného míchání a podlévání necháme dusit, dokud nám kapusta nezkřehne

  2. Osolíme, okořeníme, přidáme prolisovaný česnek a zahustíme jíškou připravenou z nadrobno nasekané cibulky, restované dozlatova a zaprášené hladkou moukou. Vše důkladně promícháme, chvíli podusíme, dochutíme podle potřeby a kapusta je hotová

  3. Zatímco se nám dusila kapusta, dali jsme si vařit brambory na přílohu a připravili si vepřovou krkovici. Na olejem potřený plech si rozprostřeme plátky krkovice, kterou jsme mírně osolili a okořenili z obou stran. Cibuli nakrájíme na kolečka a anglickou slaninu na hrubší nudličky a vše nasypeme rovnoměrně na plátky masa

  4. Připravenou krkovici dáme zapéct na cca 45 minut do trouby předem vyhřáté na 180 °C

  5. Krkovice zelináře Kotěry je připravena k servírování a nezbývá mi, než popřát všem dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!