Krkovice zelináře Kotěry recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 lžička olej 0,5 hrnečků olej sůl 2 kg brambory 3 ks brambory 1 hrst majoránka 2 ks cibule 1 ks cibule 1 ks kapusta 0,5 hrnečků hladká mouka 1 špetka muškátový oříšek 100 g anglická slanina 0,5 lžiček mletý kmín mletý černý pepř 6 plátků vepřová krkovice
Postup Krkovice zelináře Kotěry
Postup přípravy receptu
-
Hlávku kapusty omyjeme a nakrájíme. Přidáme na kostky nakrájené tři brambory a vložíme do hrnce. Zalijeme trochou horké vody a za občasného míchání a podlévání necháme dusit, dokud nám kapusta nezkřehne
Osolíme, okořeníme, přidáme prolisovaný česnek a zahustíme jíškou připravenou z nadrobno nasekané cibulky, restované dozlatova a zaprášené hladkou moukou. Vše důkladně promícháme, chvíli podusíme, dochutíme podle potřeby a kapusta je hotová
Zatímco se nám dusila kapusta, dali jsme si vařit brambory na přílohu a připravili si vepřovou krkovici. Na olejem potřený plech si rozprostřeme plátky krkovice, kterou jsme mírně osolili a okořenili z obou stran. Cibuli nakrájíme na kolečka a anglickou slaninu na hrubší nudličky a vše nasypeme rovnoměrně na plátky masa
Připravenou krkovici dáme zapéct na cca 45 minut do trouby předem vyhřáté na 180 °C
Krkovice zelináře Kotěry je připravena k servírování a nezbývá mi, než popřát všem dobrou chuť.