Hrnkový koláč s čokoládou a jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 hrnek cukr
0 hrnků olej
2 ks vejce
0 hrnků mléko
1 hrnek jablko
120 g čokoláda
1 lžíce citronová kůra
2 hrnky polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si hrnek o objemu 250 ml, s kterým budeme odměřovat suroviny. Jablka oloupeme a nastrouháme. Čokoládu také nastrouháme.

  2. Vejce vyšleháme s cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou, olejem a mlékem. Do vyšlehané směsi přidáme strouhaná jablka, čokoládu a mouku s práškem do pečiva.

  3. Těsto uhladíme v menší formě, kterou jsme si vymazali máslem nebo tukem a vysypali moukou.

  4. Koláč pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C. Po upečení můžeme posypat cukrem moučka.

  5. Hrnkový koláč s čokoládou a jablky podáváme vychlazený ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!