Hrnkový koláč s čokoládou a jablky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 hrnek cukr 0 hrnků olej 2 ks vejce 0 hrnků mléko 1 hrnek jablko 120 g čokoláda 1 lžíce citronová kůra 2 hrnky polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva na ozdobu cukr moučka podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Hrnkový koláč s čokoládou a jablky recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si hrnek o objemu 250 ml, s kterým budeme odměřovat suroviny. Jablka oloupeme a nastrouháme. Čokoládu také nastrouháme.
Vejce vyšleháme s cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou, olejem a mlékem. Do vyšlehané směsi přidáme strouhaná jablka, čokoládu a mouku s práškem do pečiva.
Těsto uhladíme v menší formě, kterou jsme si vymazali máslem nebo tukem a vysypali moukou.
Koláč pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C. Po upečení můžeme posypat cukrem moučka.
Hrnkový koláč s čokoládou a jablky podáváme vychlazený ke kávě nebo čaji.