Hrnkový koláč s ovocem a tvarohem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrnek olej
2 ks vejce
50 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
250 g tvaroh
1 hrnek cukr krupice
2 hrnky hladká mouka
2 hrnky polohrubá mouka
3 lžíce citronová šťáva
drobenka
160 g máslo
7 lžic cukr moučka
7 lžic polohrubá mouka
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. Z citronu vymačkáme šťávu a připravíme si ostatní suroviny, které by měly mít pokojovou teplotu - před pečením je včas vyndáme z lednice.

  2. Veškeré suroviny dáme do mísy a velmi dobře promícháme. Vznikne nám hustší těsto.

  3. Libovolné čerstvé ovoce omyjeme a nakrájíme. Kompotované ovoce necháme okapat.

  4. Těsto na hrnkový koláč vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, obložíme připraveným ovocem a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Podle chuti můžeme ještě posypat drobenkou z másla, cukru a mouky, ale nemusí nutně být.

  5. Hrnkový koláč s ovocem a tvarohem po upečení posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!