Hrnkový koláč s ovocem a tvarohem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 hrnek olej 2 ks vejce 50 ml mléko 1 balíček prášek do pečiva 250 g tvaroh 1 hrnek cukr krupice 2 hrnky hladká mouka 2 hrnky polohrubá mouka 3 lžíce citronová šťáva drobenka 160 g máslo 7 lžic cukr moučka 7 lžic polohrubá mouka na ozdobu cukr moučka podle potřeby máslo na vymazání mouka na vysypání
Postup Hrnkový koláč s ovocem a tvarohem recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme změknout. Z citronu vymačkáme šťávu a připravíme si ostatní suroviny, které by měly mít pokojovou teplotu - před pečením je včas vyndáme z lednice.
Veškeré suroviny dáme do mísy a velmi dobře promícháme. Vznikne nám hustší těsto.
Libovolné čerstvé ovoce omyjeme a nakrájíme. Kompotované ovoce necháme okapat.
Těsto na hrnkový koláč vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, obložíme připraveným ovocem a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Podle chuti můžeme ještě posypat drobenkou z másla, cukru a mouky, ale nemusí nutně být.
Hrnkový koláč s ovocem a tvarohem po upečení posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.