Hrnkový táč se švestkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
6 lžic olej
2 ks vejce
1 hrnek mléko
1 hrnek cukr krupice
2 hrnky polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
drobenka
1-2 lžíce máslo
2-3 lžíce cukr krupice
3-4 lžíce hrubá mouka
podle potřeby
1 hrst hrubá mouka na vysypání
1 lžíce sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy rozklepneme 2 vejce a nasypeme hrnek cukru. Promícháme a přidáme olej. Znovu promícháme a přidáme zbytek surovin - prášek do pečiva, mouku, mléko a vše znovu důkladně promícháme.

  2. Těsto nalijeme na plech vymazaný sádlem a vysypaný hrubou moukou. Na těsto naskládáme rozpůlené čerstvé nebo zavařované švestky.

  3. Buchtu můžeme posypat drobenkou, kterou vytvoříme smícháním cukru s hrubou moukou a rozpuštěným máslem. Důkladně promícháme, drobenku necháme odstát a potom nadrobíme na buchtu. Je dobré udělat si ji hned na začátku.

  4. Táč se švestkami pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

  5. Hrnkový táč se švestkami po vychladnutí nakrájíme a podáváme ke svačině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!