Hrnkový táč se švestkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 6 lžic olej 2 ks vejce 1 hrnek mléko 1 hrnek cukr krupice 2 hrnky polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva drobenka 1-2 lžíce máslo 2-3 lžíce cukr krupice 3-4 lžíce hrubá mouka podle potřeby 1 hrst hrubá mouka na vysypání 1 lžíce sádlo na vymazání
Postup Hrnkový táč se švestkami recept
Postup přípravy receptu
-
Do mísy rozklepneme 2 vejce a nasypeme hrnek cukru. Promícháme a přidáme olej. Znovu promícháme a přidáme zbytek surovin - prášek do pečiva, mouku, mléko a vše znovu důkladně promícháme.
Těsto nalijeme na plech vymazaný sádlem a vysypaný hrubou moukou. Na těsto naskládáme rozpůlené čerstvé nebo zavařované švestky.
Buchtu můžeme posypat drobenkou, kterou vytvoříme smícháním cukru s hrubou moukou a rozpuštěným máslem. Důkladně promícháme, drobenku necháme odstát a potom nadrobíme na buchtu. Je dobré udělat si ji hned na začátku.
Táč se švestkami pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Hrnkový táč se švestkami po vychladnutí nakrájíme a podáváme ke svačině.