Hroznové ještěrky a housenky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 6 ks jahody 2 lžíce žervé 24 ks cukrový hrášek 18 ks bílé hroznové víno 18 ks červené hroznové víno 1 balení gumoví medvídci
Postup Hroznové ještěrky a housenky
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve se vrhneme na přípravu housenek. Vezmeme si špejli a napíchneme na ni tři zelené hroznové kuličky. Mezi ně napíchneme tři zelené gumové medvídky. To samé zopakujeme ještě dvakrát se zelenými hrozny a třikrát s červenými hrozny a červenými medvídky, aby nám dohromady vzniklo 6 housenek. Pytlík na polevu naplníme žervé. Pomocí pytlíku vytvoříme očíčka, do kterých zasadíme cukrové hrášky. Housenky jsou hotové
V tuto chvíli si připravíme ještěrky. Postup je velice podobný jako u housenek. Opět vytvoříme tři housenky od zelené barvy s medvídky a tři housenky červené barvy. Jen místo hlavy přidáme jahodu a to tak, že odkrojíme stopku s lístky a zaoblenou stranou směrem ven nasadíme housence hlavu. Očíčka uděláme stejným způsobem jako housence. Ještěrky jsou hotové
Hroznové ještěrky i housenky naaranžujeme na talíř a můžeme podávat na dětských oslavách.