Hrušková bábovka s čokoládou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

160 g cukr
200 g máslo
1 lžíce rum
1 balíček prášek do pečiva
300 g hruška
1 balíček vanilkový cukr
300 g hladká mouka
125 ml hruškový džus
125 ml smetana čerstvá
na ozdobu
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Máslo, vanilkový cukr, cukr a rum našleháme do načechrané pěny. Postupně za stálého šlehání přidáváme žloutky, hruškový džus, smetanu a prosetou mouku s práškem do pečiva. Do prošlehaného těsta přidáme na kousíčky nakrájenou hrušku,nastouhanou čokoládu a nakonec sníh našlehaný s bílků. Sníh přidáváme po lžících a snažíme se ho do těsta přidávat delikátně.

  2. Těsto na hruškovou bábovku nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupnů dozlatova, po 40 minutách vyzkoušíme vpichem špejlí zda je bábovka upečena.

  3. Upečenou hruškovou bábovku s čokoládou necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.Bábovku podáváme třeba k odpolední kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!