Hrušková bábovka s čokoládou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 160 g cukr 200 g máslo 1 lžíce rum 1 balíček prášek do pečiva 300 g hruška 1 balíček vanilkový cukr 300 g hladká mouka 125 ml hruškový džus 125 ml smetana čerstvá na ozdobu moučkový cukr
Postup Hrušková bábovka s čokoládou recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo, vanilkový cukr, cukr a rum našleháme do načechrané pěny. Postupně za stálého šlehání přidáváme žloutky, hruškový džus, smetanu a prosetou mouku s práškem do pečiva. Do prošlehaného těsta přidáme na kousíčky nakrájenou hrušku,nastouhanou čokoládu a nakonec sníh našlehaný s bílků. Sníh přidáváme po lžících a snažíme se ho do těsta přidávat delikátně.
Těsto na hruškovou bábovku nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupnů dozlatova, po 40 minutách vyzkoušíme vpichem špejlí zda je bábovka upečena.
Upečenou hruškovou bábovku s čokoládou necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.Bábovku podáváme třeba k odpolední kávě.