Hruškové kuře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce smetana
1 ks kuře
4 lžíce brandy
50 g vlašské ořechy
1 lžička worcestrová omáčka
1 sklenice hruškový kompot
podle potřeby
olej
máslo
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Naporcované kuře osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme uležet v lednici. Potom kuře ze všech stran zprudka osmahneme, potřeme máslem, vložíme dáme do zapékací misky a ve vyhřáté troubě upečeme doměkka. Během pečení maso občas podléváme vodou či vývarem a přeléváme vypečenou šťávou.

  2. Hrušky slijeme a pokrájíme na kousky. Hrušky rozmixujeme, ochutíme worcesterem, přidáme vypečenou šťávu z kuřete, smetanu a dobře promícháme.

  3. Do připravené hruškové omáčky vložíme kousky kuřete a prohřejeme.

  4. Nasekané ořechy osmahneme na sucho na pánvi, sejmeme z plotýnky, opatrně zalijeme brandy a zapálíme.

  5. Brandy s ořechy nalijeme na porce kuřete přelité hruškovou omáčkou a můžeme podávat. Hruškové kuře nejlépe chutná s opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!