Hruškové lívanečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 ks vejce
0.3 l mléko
0.5 balíčku prášek do pečiva
100 g cukr krupice
500 g hrušky
250 g hrubá mouka
1 lžíce citronová šťáva
podle potřeby
olej
džem

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků. Hrušky oloupeme a nastrouháme na jemno. Z bílků ušleháme sníh.

  2. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přilijeme mléko, přidáme strouhané hrušky, citronovou šťávu a mouku smíchanou s práškem do pečiva a sůl. Vše promícháme, aby se spojilo a nakonec zlehka přimícháme sníh z bílků.

  3. V lívanečníku rozpálíme olej. Vlijeme vždy část těsta a smažíme lívance dozlatova.

  4. Zlatavé hruškové lívance mažeme džemem nebo zdobíme podle chuti a fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!