Karbanátky z trouby recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
1 lžíce strouhanka
1 ks cibule
slunečnicový olej
3 lžíce strouhaný parmazán
mletý pepř
1 lžička plnotučná hořčice
0,13 lžiček muškátový oříšek
100 g anglická slanina
500 g mleté hovězí maso
1 hrst čerstvá petrželka
staročeské koření

Postup přípravy receptu

  1. Slaninku si nakrájíme na kostičky a opražíme ji na suché pánvi (bez tuku, oleje), sama totiž pustí šťávu. Pak k ní přidáme na drobno pokrájenou cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí

  2. Do mísy dáme všechny vypsané suroviny, k nim pak přidáme slaninu s cibulí a důkladně smícháme - nejlépe rukou. Poté rovnou tvarujeme kuličky, velikost kuliček záleží jen na nás

  3. Troubu si předehřejeme cca na 200 °C

  4. Vytáhneme si větší plech a na něj dáme pečící papír. Pak na něj naskládáme karbanátky a ty pak z každé strany mírně polijeme olejem. Plech s karbanátky dáme do trouby a pečeme asi 20 - 30 minut. V polovině pečení karbanátky otočíme

  5. Karbanátky z trouby většinou podáváme s bramborovou kaší nebo se šťouchanými brambory. Jsou opravdu výborné!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!