Karbanátky z trouby recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 1 ks vejce 1 lžíce strouhanka 1 ks cibule slunečnicový olej 3 lžíce strouhaný parmazán mletý pepř 1 lžička plnotučná hořčice 0,13 lžiček muškátový oříšek 100 g anglická slanina 500 g mleté hovězí maso 1 hrst čerstvá petrželka staročeské koření
Postup Karbanátky z trouby
Postup přípravy receptu
-
Slaninku si nakrájíme na kostičky a opražíme ji na suché pánvi (bez tuku, oleje), sama totiž pustí šťávu. Pak k ní přidáme na drobno pokrájenou cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí
Do mísy dáme všechny vypsané suroviny, k nim pak přidáme slaninu s cibulí a důkladně smícháme - nejlépe rukou. Poté rovnou tvarujeme kuličky, velikost kuliček záleží jen na nás
Troubu si předehřejeme cca na 200 °C
Vytáhneme si větší plech a na něj dáme pečící papír. Pak na něj naskládáme karbanátky a ty pak z každé strany mírně polijeme olejem. Plech s karbanátky dáme do trouby a pečeme asi 20 - 30 minut. V polovině pečení karbanátky otočíme
Karbanátky z trouby většinou podáváme s bramborovou kaší nebo se šťouchanými brambory. Jsou opravdu výborné!