Hrušky v karamelu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 snítka rozmarýn
4 ks hruška
2 ks badyán
2 ks celá skořice
4 lžíce třtinový cukr
sirup
2 ks pomeranč
1 ks citron
20 ml calvados

Postup přípravy receptu

  1. Tvrdší hrušky oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Nesmí být přezrálé.

  2. Na teflonové pánvi pozvolna rozehřejeme a roztavíme cukr. Přidáme koření a bylinky. Jakmile začne cukr po krajích karamelizovat, vložíme do pánve hrušky a cukr necháme dále karamelizovat. Po chvilce přidáme máslo a promícháme s karamelem. Přilijeme šťávu z pomerančů a citronu a přivedeme k varu. Vzniklý cukrový škraloup se rozpustí. Hrušky během vaření několikrát otočíme, vaříme doměkka a sirup necháme odpařit. Před koncem přidáme pálenku.

  3. Hrušky v karamelu podáváme horké a přelité procezeným sirupem. Dezert můžeme doplnit lžíci kysané smetany nebo vanilkovou zmrzlinou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!