Hrušky v karamelu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 1 snítka rozmarýn 4 ks hruška 2 ks badyán 2 ks celá skořice 4 lžíce třtinový cukr sirup 2 ks pomeranč 1 ks citron 20 ml calvados
Postup Hrušky v karamelu recept
Postup přípravy receptu
-
Tvrdší hrušky oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Nesmí být přezrálé.
Na teflonové pánvi pozvolna rozehřejeme a roztavíme cukr. Přidáme koření a bylinky. Jakmile začne cukr po krajích karamelizovat, vložíme do pánve hrušky a cukr necháme dále karamelizovat. Po chvilce přidáme máslo a promícháme s karamelem. Přilijeme šťávu z pomerančů a citronu a přivedeme k varu. Vzniklý cukrový škraloup se rozpustí. Hrušky během vaření několikrát otočíme, vaříme doměkka a sirup necháme odpařit. Před koncem přidáme pálenku.
Hrušky v karamelu podáváme horké a přelité procezeným sirupem. Dezert můžeme doplnit lžíci kysané smetany nebo vanilkovou zmrzlinou.