Indián se šlehačkou a čokoládovou polevou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
2 lžíce rum
7 dkg cukr moučka
7 dkg hrubá mouka
poleva
100 g čokoláda na vaření
krém
1 kelímek smetana ke šlehání
na ozdobu
mandlové lupínky
podle potřeby
máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. V hrnečku vidličkou rozšleháme žloutky a s moukou zlehka vmícháme do sněhu.

  2. Troubu rozehřejeme na 170 °C. Hmotu rozdělíme na poloviny a dáme do dortové formy vyložené pečícím papírem pomazaným máslem a poprášeným moukou. Pečeme asi 10 minut do zezlátnutí povrchu.

  3. První díl i s papírem dáme vychladnout na mělký talíř. U druhého dílu papír sloupneme a vložíme vychladnout do hlubokého talíře.

  4. Ušleháme pevnou šlehačku, navrstvíme ji do kloboučku, který se nám vytvoří v hlubokém talíři a díly k sobě přiklopíme. Polijeme rozehřátou čokoládou s rumem a ozdobíme mandlovými lupínky nebo strouhanými vlašskými ořechy.

  5. Indiána se šlehačkou a čokoládovou polevou podáváme vychlazeného jako lahodný zákusek například k šálku kávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!