Indián se šlehačkou a čokoládovou polevou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 ks vejce 2 lžíce rum 7 dkg cukr moučka 7 dkg hrubá mouka poleva 100 g čokoláda na vaření krém 1 kelímek smetana ke šlehání na ozdobu mandlové lupínky podle potřeby máslo na vymazání mouka na vysypání
Postup Indián se šlehačkou a čokoládovou polevou recept
Postup přípravy receptu
-
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. V hrnečku vidličkou rozšleháme žloutky a s moukou zlehka vmícháme do sněhu.
Troubu rozehřejeme na 170 °C. Hmotu rozdělíme na poloviny a dáme do dortové formy vyložené pečícím papírem pomazaným máslem a poprášeným moukou. Pečeme asi 10 minut do zezlátnutí povrchu.
První díl i s papírem dáme vychladnout na mělký talíř. U druhého dílu papír sloupneme a vložíme vychladnout do hlubokého talíře.
Ušleháme pevnou šlehačku, navrstvíme ji do kloboučku, který se nám vytvoří v hlubokém talíři a díly k sobě přiklopíme. Polijeme rozehřátou čokoládou s rumem a ozdobíme mandlovými lupínky nebo strouhanými vlašskými ořechy.
Indiána se šlehačkou a čokoládovou polevou podáváme vychlazeného jako lahodný zákusek například k šálku kávy.