Mandlová srdíčka s krémem recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 150 g máslo 140 g máslo 2 ks žloutek 50 g cukr moučka 70 g cukr moučka 2 ks vanilkový cukr 220 g hladká mouka loupané mandle 100 g čokoládová poleva 50 g strouhané mandle 20 ml vaječný koňak nebo mandlový likér
Postup Mandlová srdíčka s krémem
Postup přípravy receptu
-
Prosátou mouku smícháme s moučkovým cukrem a najemno nastrouhanými mandlemi. Přidáme na kousky nakrájené máslo a žloutky. Zpracujeme na nelepivé těsto, které uložíme na 2 hodiny do chladničky
Těsto rozválíme na plát silný cca 3 mm a vykrájíme srdíčka nebo jiný tvar. Do poloviny srdíček vykrojíme na pravé straně slzičku. Rozložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C 12 minut
Změklé máslo vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem a ochutíme likérem, já ještě přidala do vaječňáku pár kapek mandlové tresti
Vršky upečených srdíček s vykrojenou slzičkou máčíme v čokoládové polevě a ozdobíme mandličkou. Dáme zatuhnout. Srdíčka namažeme máslovým krémem a přiklopíme srdíčkem s čokoládovou polevou
Záleží jak velká srdíčka vykrajujete, já měla větší, tak z této dávky bylo asi 20 ks.