Lehká bramborová polévka s fazolkami recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
500 g brambory
100 g mrkev
1 ks šalotka
500 - 700 ml zeleninový vývar
drcený kmín
1 - 2 lžíce rostlinný olej
1/2 - 1 lžičky granulovaný česnek
150 g mražené fazolky
1 lžíce koření Horalka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěnou mrkev nakrájíme na tenké nudličky a malou šalotku na drobné kostičky

  2. Šalotku nasucho opražíme, pak ji zalijeme malým množstvím vývaru, přidáme kostky brambor, ochutíme kořením Horalka, česnekem, kmínem a solí. Brambory zvolna dusíme do poloměkka. Pak přidáme mražené fazolové lusky, nudličky mrkve, přilijeme potřebné množství vývaru a ještě 10 -15 minut povaříme. Nakonec bramborovou polévku ochutíme bylinkami a zjemníme olejem

  3. Lehkou bramborovou polévku s fazolkami a mrkví podáváme s bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!