Lehká bramborová polévka s fazolkami recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 500 g brambory 100 g mrkev 1 ks šalotka 500 - 700 ml zeleninový vývar drcený kmín 1 - 2 lžíce rostlinný olej 1/2 - 1 lžičky granulovaný česnek 150 g mražené fazolky 1 lžíce koření Horalka
Postup Lehká bramborová polévka s fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěnou mrkev nakrájíme na tenké nudličky a malou šalotku na drobné kostičky
Šalotku nasucho opražíme, pak ji zalijeme malým množstvím vývaru, přidáme kostky brambor, ochutíme kořením Horalka, česnekem, kmínem a solí. Brambory zvolna dusíme do poloměkka. Pak přidáme mražené fazolové lusky, nudličky mrkve, přilijeme potřebné množství vývaru a ještě 10 -15 minut povaříme. Nakonec bramborovou polévku ochutíme bylinkami a zjemníme olejem
Lehkou bramborovou polévku s fazolkami a mrkví podáváme s bílým pečivem.