Mandlová bábovka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 4 ks vejce 250 ml mléko 1 balíček prášek do pečiva 240 g cukr moučka 1/2 lžičky citronová kůra 240 g polohrubá mouka tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání 1-2 balíčky čokoládová poleva 120 g změklé máslo 100 g mleté lískové oříšky 1 lžíce lupínky mandlí 1 hrst lupínky mandlí
Postup Mandlová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Máslo s cukrem utřeme do pěny a přidáme k ní žloutky. Vmícháme sůl, citronovou kůru, mleté oříšky i lupínky mandlí. Pak přidáme po troškách mouku smíchanou s práškem do pečiva na střídačku s vlažným mlékem. Promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a uhladíme směrem od středu ke krajům. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 40 minut na 170 °C
Upečenou mandlovou bábovku necháme částečně vystydnout ve formě a pak ji vyklopíme. Rozpustíme si čokoládovou polevu a zcela vychladlou bábovku přelijeme. Bohatě ji posypeme plátky mandlí.