Mandlová bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 ks vejce
250 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
240 g cukr moučka
1/2 lžičky citronová kůra
240 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
1-2 balíčky čokoládová poleva
120 g změklé máslo
100 g mleté lískové oříšky
1 lžíce lupínky mandlí
1 hrst lupínky mandlí

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Máslo s cukrem utřeme do pěny a přidáme k ní žloutky. Vmícháme sůl, citronovou kůru, mleté oříšky i lupínky mandlí. Pak přidáme po troškách mouku smíchanou s práškem do pečiva na střídačku s vlažným mlékem. Promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh

  2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a uhladíme směrem od středu ke krajům. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 40 minut na 170 °C

  3. Upečenou mandlovou bábovku necháme částečně vystydnout ve formě a pak ji vyklopíme. Rozpustíme si čokoládovou polevu a zcela vychladlou bábovku přelijeme. Bohatě ji posypeme plátky mandlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!