Indické brambory recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti česnek mletý bílý pepř kari koření drcený kmín himalájská sůl podle potřeby vejce brambory majoránka cibule mozzarella olivový olej
Postup Indické brambory recept
Postup přípravy receptu
-
Na tento recept neuvádím množství, to si každý dá podle svého uvážení, jak má rád. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Cibuli orestujeme na oleji, nebo použijeme ghí, přidáme brambory a dáme společně péct do trouby.
V mixeru s nožem nastrouháme mozzarellu, přidáme kari, kmín, majoránku, sůl, pepř a vejce, vše ještě jednou promixujeme. Kdo nemusí mozzarellu, může udělat obměnu s tím, že směs si udělá ze šlehačky, strouhaného sýra, vajec, kari a kmínu. První varianta není tak tučná.
Jakmile jsou brambory měkké, tak směs nalijeme na brambory a zapečeme tak asi 25 minut při 150 °C v horkovzdušné troubě. Když se začne dělat krustička, troubu vypneme.
K indickým bramborám doporučuji jako přílohu kysané zelí.