Vaječné nudle se slaninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

300 g slanina
sůl
1 ks vejce
50 g máslo
1 ks cibule
mletý černý pepř
500 g široké vaječné nudle

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. Máslo rozpustíme na hluboké pánvi, přidáme cibuli a slaninu. Za stálého míchání smažíme, dokud slanina a cibule neztmavnou

  3. Nudle vaříme ve vroucí osolené vodě do změknutí asi 10 minut. Doba varu záleží na zvoleném druhu těstovin. Doporučuji použít italské vaječné nudle Tagliatelle, které chutnají jako domácí nudle od babičky a vaříme je pouhých 7 minut. Uvařené nudle pak scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat

  4. Okapané vaječné nudle dáme do pánve se slaninou, rozklepneme k nim vajíčko, chvíli prohříváme a promícháváme, aby vejce nezůstalo syrové. Nakonec dochutíme solí a pepřem

  5. Nudle se slaninou můžeme doplnit např. salátem z rajčat a okurek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!