Indické kari recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 stroužky česnek
1-2 ks rajče
3 lístky bazalka
1 špetka koriandr
1 ks chilli paprička
2 lžíce rybí omáčka
1 ks bambusové výhonky
500 g vepřové maso
200-300 ml kokosové mléko
2 lžičky červená kari pasta
1 ks zázvor (2 - 3cm)

Postup přípravy receptu

  1. Ve woku rozpálíme olej a orestujeme kari pastu, koriandr, chilli papričku a bazalku. Potom co se uvolní aroma, přidáme na kostky nakrájené maso, použila jsem krkovičku dopředu naloženou v jogurtu a česneku. Restujeme a po chvíli přidáme nadrobno nasekaný česnek se zázvorem a ještě chvíli opékáme.

  2. Vše zalijeme kokosovým mlékem, přidáme rybí omáčku, bambus a nakonec nadrobno nakrájené rajče. Necháme projít varem, aby se spojily chutě. Podle chuti můžeme dopepřit a dosolit.

  3. Indické kari podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!