Italská čočková polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 l vývar 1 ks cibule 1 porce celer 1 ks mrkev 1 ks petržel 200 g čočka 1 plechovka oloupaná rajčata podle chuti sůl ocet bylinky mletý černý pepř
Postup Italská čočková polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Čočku propláchneme a zalijeme osolenou vodou či vývarem. Já osobně používám gelový bujón. Kořenovou zeleninu s cibulí pokrájíme nadrobno či nastrouháme.
Přidáme kořenovou zeleninu s cibulí a přivedeme k varu. Po zhruba 20 minutách vaření pod pokličkou přidáme loupaná rajčata a důkladně promícháme. Polévku necháme ještě povařit na mírném ohni, dokud čočka úplně nezměkne.
Když je čočka měkká, polévku ochutíme octem a čerstvě utřeným česnekem. Podle chuti můžeme polévku ještě osolit, opepřit, či přidat polévkové bylinky (petržel kudrnku, libeček, pažitku). Polévku není třeba zahušťovat, jak je u klasické čočkové polévky zvykem.
Italskou čočkovou polévku ihned podáváme na stůl.