Italská omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 0.3 l ocet 50 dkg cibule 3 kg rajče 3 ks hřebíček 3 ks bobkový list 0.5 lžičky mletá skořice 30 dkg červená paprika 0.5 lžičky mletá sladká paprika 1 lžička mletý černý pepř 8 dkg želírovací cukr 4 kostky hovězí polévka 1 lžíce pektogel podle chuti feferonky
Postup Italská omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Hřebíček v hmoždíři roztlučeme.
Nakrájená rajčata, papriky a cibuli dusíme asi 30 minut. Česnek utřeme se solí, vmícháme do směsi a dusíme ještě 15 minut. Směs propasírujeme, přidáme želírovací cukr, polévkové kostky a koření. Směs vydusíme na polovinu obsahu. Pak ještě přidáme 1 lžíci krystalového cukru s pektogel.
Italskou omáčku plníme do sklenic a krátce v troubě na plechu s trochou vody sterilujeme.