Italská polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej sůl 1 ks cibule 0.5 ks celer 2 ks mrkev 1 ks petržel 150 g květák 1 hrst žampiony 0.5 l zeleninový vývar 200 g vepřová plec 100 g tvrdý sýr 100 g vařené mušličky (těstoviny)
Postup Italská polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Zeleninu pečlivě očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Vepřové maso nakrájíme na kostičky.
Ve větším hrnci rozehřejeme olej, na kterém necháme zesklovatět jemně posekanou cibuli. Přidáme kostičky vepřového masa, plátky žampionů a zeleninu. Směs promícháme a dusíme doměkka.
Podléváme zeleninovým vývarem a přidáme zvlášť těstoviny, které jsme si předem uvařili dle návodu. Vše necháme krátce přejít varem.
Hotovou polévku rozlijeme do talířů a vsypeme do ní malé kostičky tvrdého sýru. Ihned podáváme.