Italská polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
0.5 ks celer
2 ks mrkev
1 ks petržel
150 g květák
1 hrst žampiony
0.5 l zeleninový vývar
200 g vepřová plec
100 g tvrdý sýr
100 g vařené mušličky (těstoviny)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Zeleninu pečlivě očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Vepřové maso nakrájíme na kostičky.

  2. Ve větším hrnci rozehřejeme olej, na kterém necháme zesklovatět jemně posekanou cibuli. Přidáme kostičky vepřového masa, plátky žampionů a zeleninu. Směs promícháme a dusíme doměkka.

  3. Podléváme zeleninovým vývarem a přidáme zvlášť těstoviny, které jsme si předem uvařili dle návodu. Vše necháme krátce přejít varem.

  4. Hotovou polévku rozlijeme do talířů a vsypeme do ní malé kostičky tvrdého sýru. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!