Italská tomatová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 l vývar 20 g máslo 2 ks brambory 1 ks cibule 500 g rajče 80 g rajčatový protlak 50 g tvrdý sýr 30 g polévkové těstoviny podle chuti cukr sůl mletá skořice citronová šťáva podle potřeby 1 ks bageta
Postup Italská tomatová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme a překrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zvlášť uvaříme polévkové těstoviny a přidáme je až těsně před podáváním do polévky.
Ve větším hrnci zpěníme na másle nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme překrájená rajčata, sůl a krátce orestujeme. Pak do směsi vsypeme kostičky brambor, přilijeme rajčatový protlak, podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Zmírníme oheň a pomalu vaříme, až brambory změknou.
Polévku necháme krátce zchladnout, pak ji rozmixujeme a přecedíme. Polévku dochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou a špetkou mleté skořice. Nakonec přidáme uvařené těstoviny.
Bagetu nakrájíme na dvanáct plátků, potřeme je máslem, posypeme strouhaným sýrem, vložíme do trouby a pečeme, až se sýr rozpustí a zezlátne.
Italskou tomatovou polévku podáváme s opečenými plátky bagety.