Italský guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
60 g salám
60 g sýr
2 lžíce hladká mouka
4 lžíce rajský protlak
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
400 g přední hovězí maso (kližka)

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso rozklepeme a nakrájíme na menší, ale stejně velké kostky. Cibuli očistíme a nasekáme najemno.

  2. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli. Přidáme mletou papriku, promícháme a ihned přidáme maso. To krátce osmahneme, aby se zatáhlo a podlijeme jej asi 250 ml vody. Hrnec uzavřeme a maso v něm dusíme asi 20 minut.

  3. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme jej se solí. V troše vody rozmícháme hladkou mouku. Po 20 minutách hrnec otevřeme a základ guláše zahustíme vodou s moukou. Přidáme protlak, česnek a podle chuti guláš opepříme a osolíme. Guláš promícháme, hrnec uzavřeme a dusíme dalších 10 minut.

  4. Mezitím si salám pokrájíme na drobné nudličky. Sýr nastrouháme.

  5. Hotový italský guláš podáváme ozdobený nudličkami salámu a sypaný strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!