Italský guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl 1 ks cibule 60 g salám 60 g sýr 2 lžíce hladká mouka 4 lžíce rajský protlak mletá sladká paprika mletý černý pepř 400 g přední hovězí maso (kližka)
Postup Italský guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso rozklepeme a nakrájíme na menší, ale stejně velké kostky. Cibuli očistíme a nasekáme najemno.
V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli. Přidáme mletou papriku, promícháme a ihned přidáme maso. To krátce osmahneme, aby se zatáhlo a podlijeme jej asi 250 ml vody. Hrnec uzavřeme a maso v něm dusíme asi 20 minut.
Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme jej se solí. V troše vody rozmícháme hladkou mouku. Po 20 minutách hrnec otevřeme a základ guláše zahustíme vodou s moukou. Přidáme protlak, česnek a podle chuti guláš opepříme a osolíme. Guláš promícháme, hrnec uzavřeme a dusíme dalších 10 minut.
Mezitím si salám pokrájíme na drobné nudličky. Sýr nastrouháme.
Hotový italský guláš podáváme ozdobený nudličkami salámu a sypaný strouhaným sýrem.