Jablečná nutela recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 kg jablko
400 ml voda
100 g čokoláda na vaření
1 balíček vanilkový cukr
3 balíčky vanilkový Zlatý klas
podle potřeby
kakao
750 g cukr krystal

Postup přípravy receptu

  1. Jablka očistíme, pokrájíme a odebereme požadované množství. Dáme je do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Necháme trochu vychladnout a potom přimícháme Zlatý klas a kakao.

  2. Směs důkladně rozmixujeme a znova dáme vařit. Přidáme cukr krystal, nalámanou čokoládu a za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne.

  3. Jablečnou nutelu dáme do sklenic, které uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Zakryté necháme pomalu vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!