Jablečné čatní recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 lžic cukr 8 stroužků česnek 1 lžička sůl 8 lžic ocet 8 lžic rozinky 1 ks citron 4 ks hřebíček 60 g čerstvý zázvor 2 lžičky mletý černý pepř 4 ks kyselé jablko 4 ks červená chilli paprička
Postup Jablečné čatní recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme a nakrájíme na malé plátky. Zázvor a česnek očistíme a nastrouháme. Rozinky spaříme. Z citronu vymačkáme šťávu.
Do hrnce vsypeme plátky jablek, přidáme česnek, zázvor, rozinky a zbytek koření. Přidáme čtyři lžíce citronové šťávy a společně vše vaříme, než se celá směs rozvaří.
Rozvařenou jablečnou směs v mixeru důkladně rozmixujeme. Horké jablečné čatní plníme do čistých skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.
Takto můžeme jablečné čatní uchovat v lednici i několik týdnů. Indové bez čatní nic nejedí, uvidíte sami jaká je to zvláštní chuť.