Jablečné frittelky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 sklenka olej 2 ks jablko 2 hrstě cukr moučka těstíčko 2 ks vejce voda 200 g hladká mouka 1 sklenka suché bílé víno
Postup Jablečné frittelky recept
Postup přípravy receptu
-
Větší jablka očistíme od ohryzku a slupek, zbavíme je i jadýrek. Nakrájíme na přibližně 5 mm hrubé plátky.
V misce si připravíme hustější těstíčko z mouky, vína a trochy vody. Nakonec přimícháme žloutky, dotuha vyšlehané bílky a jemně prošleháme.
Plátky jablek opatrně obalíme v těstíčku a dáme do připraveného vařícího oleje opéct z obou stran dozlatova. Necháme na ubrousku okapat od přebytečného oleje.
Jablečné frittelky podáváme teplé poprášené moučkovým cukrem.