Jablečné frittelky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 sklenka olej
2 ks jablko
2 hrstě cukr moučka
těstíčko
2 ks vejce
voda
200 g hladká mouka
1 sklenka suché bílé víno

Postup přípravy receptu

  1. Větší jablka očistíme od ohryzku a slupek, zbavíme je i jadýrek. Nakrájíme na přibližně 5 mm hrubé plátky.

  2. V misce si připravíme hustější těstíčko z mouky, vína a trochy vody. Nakonec přimícháme žloutky, dotuha vyšlehané bílky a jemně prošleháme.

  3. Plátky jablek opatrně obalíme v těstíčku a dáme do připraveného vařícího oleje opéct z obou stran dozlatova. Necháme na ubrousku okapat od přebytečného oleje.

  4. Jablečné frittelky podáváme teplé poprášené moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!