Jablečné kroužky v těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks jablko
těstíčko
1 špetka sůl
2 ks vejce
1 lžíce máslo
150 ml voda
1 špetka vanilkový cukr
80 g hladká mouka
80 g kukuřičná mouka
na ozdobu
cukr moučka
vanilkový cukr
podle potřeby
olej na smažení
skořicový cukr
citronová štáva

Postup přípravy receptu

  1. Z oloupaných jablek bez poškození celého tvaru odstraníme střed. Jablka bez ohryzku nakrájíme na silnější plátky, které ihned pokapeme citronovou šťávou a bohatě posypeme skořicovým cukrem.

  2. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků se špetkou soli vyšleháme pevný sníh. Žloutky promícháme s prosátými moukami. Přidáváme vodu a olej, nebo rozpuštěné máslo. Nakonec do těstíčka přidáme sníh z bílků. Vodu nemusíme dát všechnu.

  3. Jablečné kroužky obalíme z obou stran v těstíčku a osmažíme dozlatova v připraveném oleji. Smažené kroužky ihned ukládáme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného oleje.

  4. Jablečné kroužky v těstíčku poprášíme cukrem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!