Jablečné lasagne recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina - - olej - - sůl 125 ml vývar 60 g máslo 500 g rajčata 750 ml mléko - - majoránka 1 ks cibule - - rozmarýn 60 g mouka hladká 100 g ementál 3 ks jablka - - pepř mletý 12 ks lasagne - - oříšek muškátový 500 g maso mleté 2 ks celer řapíkatý 150 g mozzarella 125 ml šťáva jablečná
Postup Jablečné lasagne recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu, cibuli a celer nakrájíme na kostičky. Slaninu rozškvaříme na rozpáleném oleji a cibuli s celerem na něm osmahneme. Přidáme maso a za stálého míchání opékáme, až začne dostávat kůrku. Pak maso ochutíme sušenými bylinkami, přilijeme jablečnou šťávu, vývar a rozmačkaná rajčata, osolíme, opepříme a vše promícháme. V nezakrytém kastrolu zvolna dusíme na mírném ohni 10 minut. Na rozpuštěném másle osmahneme mouku a do jíšky vmícháme mléko. Na velmi mírném ohni necháme asi 10 min. povařit. Bešamel ještě osolíme a okořeníme pepřem a špetkou muškátu. Jablka nastrouháme na plátky. Troubu předehřejeme na 200°C. Do vymaštěné zapékací mísy dáme vrstvu lasagní a jablek, na ně rozložíme maso a přelijeme bešamelem. Vrchní vrstvu musí tvořit lasagne, poklademe a posypeme sýrem a zapečeme.