Jablečné lasagne recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
- - olej
- - sůl
125 ml vývar
60 g máslo
500 g rajčata
750 ml mléko
- - majoránka
1 ks cibule
- - rozmarýn
60 g mouka hladká
100 g ementál
3 ks jablka
- - pepř mletý
12 ks lasagne
- - oříšek muškátový
500 g maso mleté
2 ks celer řapíkatý
150 g mozzarella
125 ml šťáva jablečná

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu, cibuli a celer nakrájíme na kostičky. Slaninu rozškvaříme na rozpáleném oleji a cibuli s celerem na něm osmahneme. Přidáme maso a za stálého míchání opékáme, až začne dostávat kůrku. Pak maso ochutíme sušenými bylinkami, přilijeme jablečnou šťávu, vývar a rozmačkaná rajčata, osolíme, opepříme a vše promícháme. V nezakrytém kastrolu zvolna dusíme na mírném ohni 10 minut. Na rozpuštěném másle osmahneme mouku a do jíšky vmícháme mléko. Na velmi mírném ohni necháme asi 10 min. povařit. Bešamel ještě osolíme a okořeníme pepřem a špetkou muškátu. Jablka nastrouháme na plátky. Troubu předehřejeme na 200°C. Do vymaštěné zapékací mísy dáme vrstvu lasagní a jablek, na ně rozložíme maso a přelijeme bešamelem. Vrchní vrstvu musí tvořit lasagne, poklademe a posypeme sýrem a zapečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!