Jablečné lívanečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
125 ml mléko
0.5 kostky droždí
1 lžíce cukr krupice
300 g polohrubá mouka
podle potřeby
olej
náplň
300 g jablko
1 balíček skořicový cukr
na ozdobu
1 kelímek smetana ke šlehání
kandované třešně
na potření
1 snítka rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme lžíci cukru, droždí a tři lžíce vlažného mléka a necháme na teplém místě vzejít kvásek.

  2. Zbylé mléko rozšleháme s vejcem, solí i moukou. Přidáme kvásek a vypracujeme řídké těsto, které necháme v teple hodinu kynout.

  3. Jablka oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme skořicový cukr a krátce podusíme. Necháme vystydnout. 2/3 studené jablečné směsi vmícháme do těsta.

  4. Rozpálíme olej a z těsta smažíme dozlatova lívanečky. Potíráme je zavařeninou a na každý dáme lžičku jablek. Před podáváním zdobíme jablečné lívanečky šlehačkou a půlkou kandované třešinky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!