Jablečné lívanečky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 125 ml mléko 0.5 kostky droždí 1 lžíce cukr krupice 300 g polohrubá mouka podle potřeby olej náplň 300 g jablko 1 balíček skořicový cukr na ozdobu 1 kelímek smetana ke šlehání kandované třešně na potření 1 snítka rybízová marmeláda
Postup Jablečné lívanečky recept
Postup přípravy receptu
-
Smícháme lžíci cukru, droždí a tři lžíce vlažného mléka a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
Zbylé mléko rozšleháme s vejcem, solí i moukou. Přidáme kvásek a vypracujeme řídké těsto, které necháme v teple hodinu kynout.
Jablka oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme skořicový cukr a krátce podusíme. Necháme vystydnout. 2/3 studené jablečné směsi vmícháme do těsta.
Rozpálíme olej a z těsta smažíme dozlatova lívanečky. Potíráme je zavařeninou a na každý dáme lžičku jablek. Před podáváním zdobíme jablečné lívanečky šlehačkou a půlkou kandované třešinky.