Jablečné pochutnání recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 dkg máslo
1 lžíce rum
3-4 ks jablko
9 dkg cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
citronová kůra
30 dkg hrubá mouka
máslo na vymazání
3 ks vařený žloutek
3 lžíce mleté lískové oříšky
poleva
3 ks bílek
18 dkg cukr krupice

Postup přípravy receptu

  1. Na vál prosejeme mouku. Přidáme máslo, cukr, strouhané vařené žloutky, citronovou kůru a rum a zpracujeme těsto. Asi tak čtvrtinu těsta odložíme do mrazáku. Zbytek těsta vyválíme do kruhu a vložíme do máslem vymazané a mletými lískovými oříšky vysypané koláčové formy.

  2. Oloupaná jablka nakrájíme na tenké měsíčky a celé těsto zakryjeme. Jablka posypeme půlkou mletých oříšků a vanilkou a celé zakryjeme nastrouhaným těstem z mrazáku. Jablečné pochutnání dáme do rozehřáté trouby péct.

  3. Zatím si z bílků ušleháme tuhý sníh a do sněhu zamícháme cukr. Když koláč v troubě zrůžoví, přikryjeme ho sněhem a při mírné teplotě koláč pomalu dosušíme. Upečené Jablečné pochutnání necháme vychladnout.

  4. Jablečné pochutnání nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!