Jablečné řezy s pudinkem a skořicí recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 ml olej
5 ks vejce
1 kg jablko
500 ml voda
2 kelímky šlehačka
0,5 balíčků prášek do pečiva
200 g cukr krupice
50 g cukr moučka
mletá skořice
3 ks vanilkový cukr
200 g polohrubá mouka
100 ml horká voda
2 balíčky ztužovač šlehačky
3 ks vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme olej, horkou vodu, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh ušlehaný z 5 bílků. Těsto vylijeme na plech a upečeme v předehřáté troubě na 200 °C

  2. Jablka (1 kg bez slupek a jadřinců) nastrouháme na hrubém struhadle a dáme na pár minut podusit spolu s vanilkovým cukrem a 300 ml vody. Ve 200 ml vody rozmícháme pudink a vlijeme ho do jablek. Povaříme asi 2 - 3 minuty

  3. Na vychladlý korpus natřeme horkou jablečnou náplň. Necháme vychladnout

  4. Povrch jablečných řezů potřeme šlehačkou ušlehanou se ztužovači a přislazenou podle chuti a kyselosti jablek. Posypeme skořicí a dozdobíme podle vlastní fantazie. Jablečné řezy s pudinkem a skořicí necháme v ledničce dobře vychladit

  5. Jablečné řezy s pudinkem a skořicí podáváme při různých příležitostech, jsou moc dobré.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!