Jablečné řezy s pudinkem a skořicí recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 100 ml olej 5 ks vejce 1 kg jablko 500 ml voda 2 kelímky šlehačka 0,5 balíčků prášek do pečiva 200 g cukr krupice 50 g cukr moučka mletá skořice 3 ks vanilkový cukr 200 g polohrubá mouka 100 ml horká voda 2 balíčky ztužovač šlehačky 3 ks vanilkový pudinkový prášek
Postup Jablečné řezy s pudinkem a skořicí
Postup přípravy receptu
-
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme olej, horkou vodu, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh ušlehaný z 5 bílků. Těsto vylijeme na plech a upečeme v předehřáté troubě na 200 °C
Jablka (1 kg bez slupek a jadřinců) nastrouháme na hrubém struhadle a dáme na pár minut podusit spolu s vanilkovým cukrem a 300 ml vody. Ve 200 ml vody rozmícháme pudink a vlijeme ho do jablek. Povaříme asi 2 - 3 minuty
Na vychladlý korpus natřeme horkou jablečnou náplň. Necháme vychladnout
Povrch jablečných řezů potřeme šlehačkou ušlehanou se ztužovači a přislazenou podle chuti a kyselosti jablek. Posypeme skořicí a dozdobíme podle vlastní fantazie. Jablečné řezy s pudinkem a skořicí necháme v ledničce dobře vychladit
Jablečné řezy s pudinkem a skořicí podáváme při různých příležitostech, jsou moc dobré.